Fridhem på skolbesök hos VIAB

Här kan vi läsa ännu ett tackbrev från klass 4 på Fridhemskolan, som besökte sitt skolföretag VIAB för ett par veckor sedan. Utflykten gav mersmak och har här sammanfattats av gruppen tillsammans. En lektion i trafiksäkerhet och cykelteknik blev det dessutom!

klass 4 VIAB

Hej!

Det var trevligt att vara på VIAB. Vi fick lära oss många nya saker, tex att de små plastkulorna med färg kunde färga så stor mängd plast. Vi lärde oss också att ni var 40 anställda. Vi trodde det var över 100 st!!

Det var en nyhet för oss att ni inte tillverkar plast utan importerar den och tillverkar plastprodukter. Vi tyckte det var intressant att ni säljer så mycket till Autoliv. Det var coolt att se hur fort det gick att göra en plastbit i formsprutningsmaskinen. Vi fick också se att det fanns personal som jobbade med att limma små detaljer. Vi visste inte att ni arbetade nästan dygnet runt på VIAB. Det var spännande med alla robotar. Intressant att höra och se hur tunga verktygen var och att man behövde lyfta dem med med kranar.

I vår klass har vi några som kan tänka sig att köra truck, limma, stämpla färg eller vara chef hos er

Just nu sitter vi i klassrummet och njuter av det goda fikat ni skickade med oss tillbaka. Det var verkligen en glad överraskning.

Med vänliga hälsningar klass 4 på Fridhemskolan

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>