månadsarkiv: februari 2016

Skolan bjuds in till Vårgårdamässan

Välkomna till Vårgårdamässan!

Vgda mässan

Bakgrund: Vårgårda har ett starkt näringsliv med många företag och stort engagemang. Vi har också ett rikt och omfattande föreningsliv. Med denna inbjudan vill vi bjuda in er till mässan med förhoppning att det är till hjälp i ert arbete med skola-arbetsliv.

Syfte: Syftet med Vårgårdamässan 2016 är att COI tillsammans med Vårgårda kommun skapar en mötesplats för aktörer i Vårgårda. Vi vill också att så många elever som möjligt har möjlighet att besöka mässan och se vilka yrken och kompetenser som finns i Vårgårdas arbetsliv. Vårgårdas företag växer och behöver många olika kompetenser samtidigt som kommunen har en vision om att växa. Därför hoppas vi att mässan blir ett sätt för eleverna att titta lite närmare på lokala företag och funderar på vilka yrken som finns representerade.

Innehåll: I samarbete med Arbetsförmedlingen kommer de utställande företagens rekryteringsbehov synliggöras. Vi ser detta som en chans för äldre elever att fundera över framtida inriktningar och planerar. Under fredagen den 15 aprik kommer det även vara en Innovationstävling, se bifogad pdf. Tävlingen är öppen för alla!

Aktivitet Åk 7-9: en interaktiv aktivitet för att skapa intresse för yrken och kompetenser. Aktiviteten kommer också vara möjlig att göra online i efterhand.

Aktivitet åk F-6: För de yngre eleverna finns en tipspromenad om de olika utställarna. Även den kommer att vara möjlig att göra digitalt efterhand, då vi är medvetna om att tiden är svår att kombinera med skoldagen.

Anmälan: För att underlätta planeringen skulle vi vilja att ni anmälde ert intresse av att besöka mässan med era klasser.

Maila hillevi.lennstrom@vargarda.se senast den 18/3 om hur många elever ni planerar att ta med till Tånga.

Öppethållande Mässans öppettider för allmänheten

Fredag 15 april 13.00 -18.00

Lördag 16 april 10.00 -15.00