månadsarkiv: september 2015

Arbetsplatsdagar år 6 2015

DSC06718DSC06743

Arbetsplatsdagen för år 6 närmar sig och besöken går i år till Vårgårdabuss, Gustavsberg (Willeroy & Bosch) samt Vårgårda kommun, gata/park avdelningen. Skolorna är uppdelade enligt följande schema.

Tisdag 13/10 Fridhem, Hol, Asklanda(36 elever)

Torsdag 22/10 Kesberg, Lena(44 elever)

Tisdag 03/11 Vårberg, Nårunga (36 elever)

Upplägg:

  •  ca 8.30 Bussar hämtar vid ytterskolorna. Innerskolorna går eller cyklar.
  • 9.00 Samling Vårgårdabuss.
  • Matchning och utplacering av grupper(1, 2 & 3 med pedagog)
  • Besöken håller på till 12.30.
  • Tänk på att ha”kläder efter väder”, då Kommunbesöket och vissa transporter sker utomhus och till fots.
  • Vi får baguetter och juice till lunch från skolköket som vi äter under det tredje besöket.(Ansvar tas för ev allergier eller annan kost)
Att besöka en arbetsplats – förmån och ansvarDu kommer under dagen att besöka 3 arbetsplatserDe tar gärna emot besök av oss men samtidigt ställer de upp med personal  och tid för att det hela ska vara möjligt. Tänk därför på att:

  • På arbetsplatserna kan finnas farliga maskiner och andra faror – lyssna därför noga på, och följ de instruktioner  som din guide och lärare ger dig.
  • Vara positiv och gärna ställa frågor. Om några år kanske du är tillbaka  på något av företagen för att söka arbete.
  • Lyssna noga på vad representanterna har att berätta. Du skall  efter studiebesöken svara på en del frågor – ju mer uppmärksam du är, ju  fler frågor kommer du att kunna besvara.

Ha en riktigt trevlig Arbetsplatsdag!

tänknikhusetCOIvårgårda  Arrangörer av dagarna!

 

 

Kort om arbetsplatserna

Vårgårdabuss AB    vårgårda buss
Vårgårdabuss ägs av Ingemar Larsson och Henry Claesson sedan 1978. I maj 2008 övertogs Ornunga Buss AB av Vårgårdabuss. Ornunga Buss ägare Östen Hallenbert gick då in som 1/3-delsägare i Vårgårda Buss. Bolaget har totalt drygt 100 anställda och förfogar över c:a 50 bussar utrustade med katalysatorer. Vårgårdabuss blir första bussföretag som använder Volvos MDE-teknik. MDE-tekniken innebär att gas, blandas med diesel (eller biodiesel), i en vanlig dieselmotor. Vårgårdabuss har 16-60 sittplatseri sina bussar. Många av bussarna körs i linjetrafik för Västtrafik. Vårgårdabuss kör skoltrafik för Vårgårda och Borås kommuner. Företaget anordnar egna resor; t.ex. teaterresor och bussresor ut i Europa, och fungerar också som en resebyrå.     Hemsida: www.vargardabuss.se

Gustavsberg AB                          Bildresultat för gustavsberg vårgårda

Gustavsberg är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter med försäljning i Skandinavien, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Baltikum med flera exportmarknader.  Gustavsbergsgruppen har idag c:a 600 medarbetare och omsätter cirka 1200 MSEK. Gustavsbergkoncernen (en grupp företag) är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar. Vårgårda Armatur köptes 1987 av AB Gustavsberg.  I Vårgårda tillverkas kranar för hushållets alla behov samt ett system kopplingar och kulventiler för rörläggare.  Fabriken Vårgårda Armatur grundades år 1920 av Gustav Hedblom och två kompanjoner. Redan 1922 hade företaget 38 anställda. Det handlade, då som nu, främst om krantillverkning. Hemsida: www.gustavsberg.se

Vårgårda Kommun Gata / Park avdelningen                 vårgårda kommun

Vårgårda Kommuns mål är att vara kommunen med stark miljöprofil. För att vara det utvecklar vi arbetet med en miljöstrateg som systematiskt arbetar för att nå lokala miljömål och utvecklar aktiviteter som ger Vårgårda en tydlig miljöprofil.

Det finns flera områden som är viktiga för ett framgångsrikt miljöarbete. Vi har tagit fram inriktningar för detta arbete och det anges i Vision 2018 – Miljö.

Bla anges välskötta parker och grönområden i Vårgårda tätort genom överenskommelser mellan kommunen och fastighetsägare som ett prioriterat område.

Vårgårda arbetar för att bygga ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbart Vårgårda. En hållbar utveckling innebär att tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina.

Studiebesök för pedagoger hos Söder &Co

 

Samarbete Skola Arbetsliv i Vårgårda

inbjuder till

Studiebesök hos Söder & Co

Söder & Co byggnad

Var? I deras lokaler på Wallentinsvägen 8

När? tisdagen den 6/10 kl 15.30-17.00

Hur? Linda Nydenfeldt presenterar bemanningsföretaget och ger oss en inblick i hur arbetsmarknaden med behov och kompetens ser ut i Vårgårda. Tid för frågor för den vetgirige finns också;)

Anmälan senast den 28/9 till hillevi.lennstrom@vargarda.se