månadsarkiv: mars 2015

Studiebesök Prinfo, mars 2015

prinfo3

Magnus Blad tar emot oss i de nyrenoverade färgstarka lokalerna. Här på plats i konferensrummet får vi veta bakgrunden till hur en tidning ska planeras och tryckas för att få fram och baksidor rätt. Noggrannhet är en viktig egenskap i den här branchen. Även materialval har blivit en stor fråga för kunder som vill att deras produkt ska kännas lockande. Som projektledare på Prinfo gäller det att möta kundernas önskemål så att de blir nöjda.

prinfo8

På Prinfo trycker man antingen på digital väg eller med den ursprungliga offset tekniken. Det digitala valet lämpar sig bäst vid mindre kvantiteter medans offset lönar sig när det handlar om stora mängder. Under senare år har företaget expanderat och utökat sin maskinpark. Den här maskinen som efterbehandlar det färdigtryckta materialet var så lång att även lokalen fick byggas ut. Vi fick också se en park med betydligt äldre maskiner som fortfarande körs. De var en njutning för ögat att se dessa vackra historiska skapelser.

prinfo6

Vi följer produktens väg genom företaget. Här är förvånansvärt tyst för att vara produktion. I taket hänger luftfuktare som gör att pappret inte blir statiskt och fastnar i hanteringen. Här visar Magnus en mall som används när den tryckta produkten ska skäras. Resultatet kan bli allt från medicinaskar till julkalendrar. En utbildad verktygsmakare förbereder maskinen inför det jobbet.

prinfo5

Ett axplock av produkter som passerat Prinfos proffsiga anläggning. Genom att företaget innehar samtliga  delar av processen förkortas tiden från beställning och ut till kund. Detta är en viktig faktor ur konkurrenshänseende. Här finns möjlighet att minska både på kostnader och bidra till en miljövänligare hantering. Ett hållbart koncept helt enkelt!

prinfo

Kontakt Prinfo Rydins